Storm bereikt windkracht 11

De storm die maandagmorgen over met name het midden en westen van het land raast, heeft windkracht 11 bereikt bij IJmuiden. Weerbureau WeerOnline noteerde daar een windstoot met een snelheid van 136 kilometer per uur rond half 11.

Storm+bereikt+windkracht+11
© Sjoerd Galema

De brandweer in Amsterdam waarschuwt inwoners om binnen te blijven. Vanwege de zeer zware storm heeft de kapitein van de veerboot uit Newcastle besloten om de haven bij IJmuiden niet binnen te varen.

De ferry met 1080 passagiers aan boord ligt op zee te wachten tot de wind enigszins gaat liggen, wat naar verwachting rond 14 uur het geval zal zijn. De haven bij IJmuiden is zo smal dat de kapitein bang was voor averij, aldus rederij DFDS Seaways.

Windvlagen

Ook het verkeer op de weg, op het spoor en in de lucht heeft last van de windvlagen. De brandweer rukte tot 11 uur maandagmorgen al meer dan 2.200 keer uit voor meldingen van schade en wateroverlast.

Op verschillende plekken zijn bomen en takken op auto's gewaaid en kantelden vrachtwagens en aanhangers. In Amsterdam viel een dode doordat een boom op een auto viel.

Veerboten

Er varen minder veerboten vanuit Harlingen naar Terschelling en Vlieland. De diensten naar de andere Waddeneilanden blijven vooralsnog gewoon in de vaart.

Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten waarschuwen om maandag niet in loofbossen te gaan wandelen. Veel landgoederen, parken en uitkijktorens zijn gesloten.

ANP

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer