Lab: betere afstemming eindcontrole asbest

Laboratoria die na asbestsanering de eindcontrole bij een agrarische bedrijf uitvoeren, pleiten voor een betere afstemming tussen ketenpartners. Ze zijn hierover met hun brancheorganisatie in overleg.

'Laboratoria gaan verschillend met de regels om. Het is tenslotte mensenwerk. Wij willen met asbestsaneringbedrijven en boeren meer op één lijn komen. Nu praten we vaak over elkaar in plaats van met elkaar', zegt directeur Udo Waltman van Search Laboratorium.

Kleefmonster

Het wel of niet nemen van een kleefmonster is bijvoorbeeld discutabel, vinden boeren en asbestsaneringbedrijf Man en Mach. 'Er is geen regelgeving. Je bent afhankelijk van de interpretatie en de grillen van een analist', zegt directeur Sjoerd Kuiper van het asbestsaneringbedrijf.

Waltman herkent de verhalen. 'Het is absoluut een probleem. Het staat hoog op de agenda van laboratoria. Zij moeten zich houden aan de wetten en normen, maar moeten hierin wel een bepaalde pragmatiek behouden.'

Asbestsanering

Zo'n achttien laboratoria bezoeken agrarische bedrijven na asbestsanering. Search Laboratorium voert jaarlijks bij honderden agrarische bedrijven de eindcontrole uit.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer