'Bedachte natuur Hedwigepolder lukt niet'

Als de Hedwigepolder onder water wordt gezet, ontstaat niet de natuur die de overheid voor ogen heeft. Dat concluderen twee ingenieursbureaus na uitgebreid onderzoek, meldt actualiteitenprogramma EenVandaag.

De ingenieursbureaus deden onderzoek in opdracht van Gery de Cloedt, de Belgische eigenaar van de polder. De overheid wil dat er door ontpoldering een indergetijdengebied ontstaat dat steeds onderloopt.

De polder slibt volgens deskundigen niet ongeveer 1 centimeter op, zoals een commissie namens de overheid in de Milieu Effect Rapportage (MER) beschreef, maar 5 tot 10 centimeter.

Kleilaag

'Dat zorgt ervoor dat er in tien jaar een kleilaag van een meter ontstaat, waarop niets anders dan riet groeit', verklaart directeur Henk Schepers van ingenieursbureau Tauw. 'Een indergetijdengebied komt er niet.'

De overheid wil dat er een indergetijdengebied ontstaat in de Hedwigepolder omdat er natuurcompensatie moet komen voor de verdieping van de Westerschelde.

Advies

Of deze onderzoeken van Svasek Hydraulics en Tauw ervoor zorgen dat dit al langslepende Hedwigepolderverhaal nog langer duurt, wordt duidelijk op 17 november. Dan komt de MER-commissie met een advies.

sitestat

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer