D66 wil uitleg over overtreding milieuregels

De Zuid-Hollandse D66-fractie wil weten of er in de provincie op grote schaal milieuregels worden overtreden. Statenlid Paul Breibarth heeft het provinciebestuur om opheldering gevraagd.

D66 baseert haar veronderstelling op het eerder verschenen jaarverslag over handhaving van milieuregels in gemeente Westland. Daaruit blijkt dat veel bedrijven in milieucategorie 4 (zwaardere klasse), waaronder glastuinbouwbedrijven, de milieuwetgeving niet goed naleven.

Breitbarth wil ook weten hoe het er in de rest van de provincie aan toe gaat. ‘Als het in het Westland niet goed gaat, ben ik heel benieuwd hoe het in andere gemeenten gesteld is’, aldus het Zuid-Hollandse Statenlid.

Aanscherping

Nu het provinciaal beleid voor vergunningverlening, toezicht en handhaving wordt aangescherpt, vindt D66 het van groot belang dat het gemeentelijk beleid op dit terrein niet achterblijft.

Breibarth: ‘Toezicht is heel belangrijk op dit punt. Ik wil daarom weten welke contacten er zijn tussen provincie, gemeente en waterschappen over de afstemming en verdere aanscherping van het milieutoezicht. Overtreding van milieuregels kan ernstige gevolgen hebben voor de natuur en de kwaliteit van het drink- en oppervlaktewater.’

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer