RFC+stopt+met+speciale+Campina%2Dmelk
©

RFC stopt met speciale Campina-melk

Royal FrieslandCampina (RFC) stopt per 1 januari 2014 met het concept van speciale Campina-melk. Dat heeft de zuivelcoöperatie zojuist bekend gemaakt.

De ruim driehonderd melkveehouders, die sinds 2007 jodium en biotinerijke melk leverden van koeien die extra mineralen kregen toegediend, zijn de afgelopen dagen via vijf informatiebijeenkomsten op de hoogte gebracht.

Ze hoeven in het nieuwe jaar geen extra inspanning meer te leveren. Hun beloning van 0,9 cent per kilo melk stopt dan ook.

Natuurlijkheid en herkomst

RFC denkt dat de consument van nu vooral belang hecht aan de natuurlijkheid en Nederlandse herkomst van de melk en de zorg voor de koe en haar omgeving. Traceerbarheid en specifieke voedingswaarden zijn minder relevant.

In een verklaring laat RFC weten dat Campina weidemelk blijft bestaan en melkveehouders betrokken blijven als ambassadeurs van de Campina melk.

Consumentenbeleving

Campina zet in de toekomst nog krachtiger in op de consumentenbeleving waarbij verbinding wordt gelegd met leden-melkveehouders van RFC en hun boerderijen.

Campina startte in 2013 met een nieuwe tv-campagne. Deze koers, om het merk verdere emotionele lading te geven, wordt volgend jaar voortgezet.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  5° / 1°
  40 %
 • Vrijdag
  7° / 0°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  20 %
Meer weer