Suikergehalte naar 16,1 procent

Koele nachten en overdag mooi zonnig en droog weer zorgen ervoor dat het gemiddelde suikergehalten van de aangeleverde suikerbieten in de tweede week van de campagne doorstijgt tot 16,1 procent.

Suikergehalte+naar+16%2C1+procent
© Nieuwe Oogst

Het suikergehalte kwam vorige week nog uit beneden 16 procent. Vooral de laatste paar dagen merkt Suiker Unie dat de daggemiddelden snel oplopen.

Ook hebben de goede groeiomstandigheden naar verwachting een positief effect op de gemiddelde suikeropbrengst per hectare. Volgende week komt Suiker Unie met nieuwe opbrengstverwachtingen.

Tarra beneden 10 procent

De rooiomstandigheden voor suikerbieten worden steeds beter. Het gemiddelde tarrapercentage ligt beneden 10 procent een ook van zware kleigronden worden relatief schone bieten geleverd.

Uit de aanlevering van de bieten blijkt dat telers en loonwerkers veel aandacht besteden aan goed kopwerk. Er komen volgens Suiker Unie op de suikerfabrieken weinig te diep gekopte bieten binnen en dat geldt ook voor bieten met teveel groen.

Storingen in Dinteloord

De campagnestart in Vierverlaten is goed verlopen. In Dinteloord zijn er een aantal storingen geweest in de verwerking en die hebben ook al invloed gehad op het afhaalschema van de suikerbieten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -3°
  60 %
 • Maandag
  3° / -1°
  40 %
 • Dinsdag
  1° / 0°
  85 %
Meer weer