34.000 landgenoten plukken fruit

Tijdens de Landelijke Appelplukdag brachten circa 34.000 mensen een bezoek aan de fruitboomgaarden. De Nederlandse Fruittelers Organisatie en de deelnemende fruitbedrijven blikken terug op een zeer geslaagd evenement voor jong en oud.

34%2E000+landgenoten+plukken+fruit
© NFO

Tijdens de Appelplukdag van zaterdag 28 september hadden 31 deelnemende fruitbedrijven hun boomgaarden opengesteld voor bezoekers die zelf appels konden plukken.

Het doel van de Appelplukdag is bezoekers, vooral kinderen, te laten zien met hoeveel zorg het Nederlands fruit vakkundig wordt geteeld en zo aan zijn lekkere smaak komt. Met deze speciale dag luidt de NFO het nieuwe oogstseizoen in.

Op de meeste bedrijven hadden bezoekers de keuze uit pluk van diverse rassen appels maar ook van peren. Volle tassen en zelfs kruiwagentjes werden de boomgaarden uitgedragen en gereden. Gelukkig waren de weergoden dit jaar zeer gunstig gestemd, het was fantastisch weer om naar buiten te gaan.

Laat

De fruitoogst is dit jaar laat gestart vanwege de lang aanhoudende koude in het voorjaar. De warme zomer zorgde voor veel fruitsuikers, dus zoete smaak. Frisse nachten en zonnige dagen zijn goed voor de kleuring van appels. Het resultaat is een rode en smaakvolle appel.
Aan het eind van de zonnige dag hadden veel bezoekers een gezonde blos op de wangen en een appeltje voor de dorst.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  4° / -3°
  10 %
 • Zondag
  6° / 2°
  20 %
 • Maandag
  8° / 5°
  50 %
Meer weer