Aardappelverwerkers+maken+inhaalslag
© Nieuwe Oogst

Aardappelverwerkers maken inhaalslag

De fritesindustrie en verwerkers van overige aardappelproducten in Nederland verwerkten afgelopen augustus 349.500 ton aardappelen. Dat is de grootste verwerkte maandvolume van de afgelopen vijf jaar.

De aardappelverwerkers lijken daarmee een inhaalslag te maken. Al vanaf begin 2013 draaiden de fabrieken op relatief beperkte capaciteit vanwege de hoge grondstofprijzen. In juli daalde de verwerkte volume zelfs tot 187.100 ton.

Door de lagere verwerking het afgelopen half jaar daalde ook het cumulatieve verwerkingscijfer van de Nederlandse fabrikanten tot minder dan 3,5 miljoen ton per jaar. Dat blijkt uit de verwerkingscijfers van de Nederlandse Aardappel Organisatie.

Grotere beschikbaarheid

Traditioneel verwerken fritesfabrikanten in augustus veel grondstof. Dat heeft vooral te maken met de grotere beschikbaarheid van afland aardappelen. Vorig jaar werd in dezelfde maand ook al 335.100 ton aardappelen verwerkt.

Weer

 • Maandag
  22° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  21° / 14°
  70 %
 • Woensdag
  18° / 13°
  60 %
Meer weer