'Wereld Groente en Fruitdag nodig'

Er moet een Wereld Fruit- en Groentedag komen. Dat staat in de 'Verklaring van Boedapest', gericht aan de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) en de wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

%27Wereld+Groente+en+Fruitdag+nodig%27
© GroentenFruitbureau

De verklaring is ondertekend door de 23 lidorganisaties van de AIAM5 en IFAVA. Zij verzorgen in respectievelijk Spaanstalige en westerse landen de nationale promotie van de consumptie van groenten en fruit.

Wereldwijd is meer aandacht nodig voor het verbeteren van de productie en consumptie van groenten en fruit. Dat draagt bij aan preventie en beheersbaar maken van chronische ziekten en de wereldwijde voedselzekerheid, staat verder in de verklaring.

Biodiversiteit

Groenten en fruit spelen verder een sleutelrol bij de biodiversiteit en de duurzaamheid van onze planeet. De Wereld Fruit- en Groentendag is wenselijk om bij consumenten meer bewustwording te kweken over het belang van afdoende groenten- en fruitconsumptie.

Volgens de organisaties moet groenten- en fruitconsumptie wereldwijd onderdeel zijn van het volksgezondheidbeleid, onderwijs en van het landbouwbeleid.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer