Gezonde snack in frituurpan: Groentefriet

Supermarktketen Plus verkoopt vanaf vandaag Groentefriet. Deze patat is voorgebakken en bevroren. Vanuit de diepvries is het snel en gemakkelijk te bereiden in de oven, frituur of Air-Fryer, meldt Plus.

Gezonde+snack+in+frituurpan%3A+Groentefriet
© Plus

Groentefriet bestaat uit gepureerde wortel, maïs en witte bonen en is op smaak gemaakt met een mix van kruiden en specerijen. De patat ziet eruit als gewone friet: bruin en krokant van buiten en egaal en glad van binnen.

Met één portie krijgen kinderen al meer dan 50 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels binnen, geeft Plus aan.

Spijsvertering

Vezels zijn belangrijke stoffen voor een gezonde spijsvertering. Groentefriet is daarnaast rijk aan eiwitten en een bron van vitaminen en mineralen. Groentefriet bevat bovendien juist minder koolhydraten, geen toegevoegde suiker en kunstmatige stoffen.

Ondanks dat het wordt gefrituurd, sluit Groentefriet volgens de grootgrutter helemaal aan bij een gezonde levensstijl, ook voor volwassenen. Het past in het voedingsadvies van twee ons groenten per dag.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer