ECPA biedt hulp monitoring oppervlaktewater

Om de juistheid van residuenmetingen van gewasbeschermingsmiddelen te bepalen, biedt de Europese gewasbeschermingsmiddelenindustrie via de ECPA referentie standaardverbindingen.

Die kunnen laboratoria gebruiken om de actieve stoffen en metabolieten van de gewasbeschermingsmiddelen te bepalen. Deze standaardverbindingen waren voor de laboratoria echter niet altijd eenvoudig beschikbaar.

De Europese gewasbeschermingsmiddelenindustrie, verenigd in ECPA, stelt deze nu kosteloos beschikbaar. Verder biedt ECPA haar expertise aan gecertificeerde laboratoria aan.

Betrouwbaarheid

De transparantie, kwaliteit en betrouwbaarheid van monitoringgegevens van oppervlaktewater worden daarmee volgens ECPA sterk verbeterd.

De middelenbedrijven staan bovendien ??klaar om de laboratoria te ondersteunen met algemene en specifieke analytische informatie over de referentieverbinding of bij de interpretatie van de analyseresultaten.

Duurzame gewasbescherming

In Nederland is koepelorganisatie Nefyto bij deze monitoring betrokken.

'Deze samenwerking is een goede stap tussen de waterwereld en de gewasbeschermingsmiddelenindustrie in het belang van schoon water en duurzame gewasbescherming', geeft directeur Maritza van Assen van Nefyto aan.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer