ABN+AMRO+kan+terug+naar+de+markt
© Ministerie van Financien

ABN AMRO kan terug naar de markt

ABN AMRO kan op termijn terug naar de markt. Het kabinet heeft daarbij de ambitie om een zo hoog mogelijke opbrengst te realiseren.

Het kabinet vindt een beursgang de beste optie is. Daarvoor gelden wel een aantal voorwaarden stelt minister Dijsselbloem van Financiën: de financiële sector moet voldoende stabiel zijn, er moet voldoende interesse zijn in de markt en de onderneming moet er klaar voor zijn.

Over een jaar zal het kabinet opnieuw beoordelen of aan genoemde voorwaarden wordt voldaan.

ASR

Voor de verzekeraar ASR kiest het kabinet voor een beursgang of onderhandse verkoop.ASR was onderdeel van Fortis. In oktober 2008 werden de Nederlandse onderdelen van Fortis tegelijkertijd met ABN Amro genationaliseerd.

Waarde

Op dit moment wordt geschat dat de waarde van ABN AMRO bij een beursgang kan toegroeien naar een bedrag van rond de 15 miljard euro. De Staat heeft tot nu toe 21,66 miljard euro in de onderneming geïnvesteerd.

Bij ASR wordt de waarde geschat op 2,15 miljard euro tot 2,3 miljard euro. De Staat heeft tot nu toe 3,65 miljard aan ASR uitgegeven. Voor beide waarderingen geldt dat het momentopnamen zijn.

SNS

Ten aanzien van SNS liggen er nog geen concrete plannen. De verkoopmogelijkheden voor SNS REAAL zijn afhankelijk van het besluit van de Europese Commissie over het herstructureringsplan.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 7°
  10 %
 • Maandag
  22° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  21° / 12°
  60 %
Meer weer