Wakker+Dier+niet+eerlijk%2C+zegt+ABN+AMRO
©

Wakker Dier niet eerlijk, zegt ABN AMRO

Wakker Dier heeft ten onrechte gemeld dat ABN Amro tegen de 'plofkip' zou kiezen. Sectormanager dierlijke sectoren Wilbert Hilkens van ABN Amro, stelt op foodlog.nl zelfs dat de bank vindt dat er wel degelijk toekomst is voor de 'plofkip'.

Het woord vindt hij overigens stigmatiserend. Hij spreekt liever over: milieukip.

De afgelopen week suggereerde Wakker Dier via de media dat ABN AMRO bewust kiest voor welzijnskip (kippenvlees met `beter leven´-1 ster) boven de milieukip (zonder 'beter leven' ster).

Cateraar

Feit is dat de cateraar van ABN AMRO, La Place, deze keuze maakt. Wakker Dier zette deze keuze van La Place in de schijnwerpers door middel van een persbericht.

La Place kiest daarmee voor dierenwelzijn boven het milieu, stelt Hilkens. ABN AMRO betreurt het dat de keuze van La Place wordt opgehangen aan de zogenaamde 'plofkip-campagne' van Wakker Dier.

Stigmatiserend

'Deze kreet werkt stigmatiserend voor het overgrote deel van de vleespluimveehouders in Nederland. Ondernemers die er dagelijks alles aan doen om hun dieren zo goed mogelijk te houden”, meent Hilkens.

'Tegelijkertijd werkt de kreet ‘plofkip stigmatiserend voor 90-95% van de consument: het overgrote deel van de Nederlandse huishoudens consumeert immers deze kip.'

ABN AMRO respecteert volgens de sectormanager de keuze van haar cateraar, maar wil benadrukken dat zij niet zélf deze keuze maakt. 'Wij menen dat zowel producenten als consumenten belang hebben bij het bestaan van verschillende segmenten, zoals welzijnskip, milieukip en biokip', aldus Hilkens of foodlog.nl

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  7° / 3°
  10 %
 • Maandag
  6° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  10 %
Meer weer