Miljoenen+aan+boetes+in+uitzendketen
©

Miljoenen aan boetes in uitzendketen

De aanpak van malafide praktijken in de uitzendbranche heeft resultaat. In totaal is al voor 3,3 miljoen euro aan boetes en naheffingen opgelegd.

In de keten van uitzendbureau tot inleners zijn tot nu toe 55 bestuursrechtelijke onderzoeken gestart, waarbij 84 uitzendbureaus en 174 inleners zijn betrokken. Dit is het resultaat van gezamenlijke controles van de Inspectie SZW, de Belastingdienst en UWV.

Interventieteam

Misstanden in de uitzendbranche hebben voor deze diensten een hoge prioriteit, meldt het ministerie van SZW. Daarom hebben ze ook gezamenlijk het interventieteam ‘Aanpak Malafide Uitzendbureaus’ (AMU) opgezet.

Deze aanpak moet ‘foute’ uitzendbureaus steeds verder in het nauw brengen en voorkomen dat bedrijven via hen werknemers inhuren. Inmiddels zijn al heel wat boeterapporten opgemaakt voor illegale tewerkstelling en onderbetaling.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 11°
  10 %
 • Woensdag
  17° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 7°
  30 %
Meer weer