Nieuwe rassen in tarwedemo

Voor een eerste indruk zijn nieuwe tarwerassen ingezaaid in een tarwedemo op het bedrijf van Harry van Woerkom in Biddinghuizen.

Nieuwe+rassen+in+tarwedemo
© Nieuwe Oogst

Akkerbouwers konden deze week de nieuwe rassen bekijken tijdens een open dag. De aanleg van de rassendemo op het Flevolandse praktijkbedrijf is een initiatief van graanhandelaar Blonk, gewasbeschermingsfirma Heyboer en middelenfabrikant BASF.

Volgens technisch adviseur Rolf Scholtens van BASF zien de rassen er in de demo veelbelovend uit, maar moet de uiteindelijke meerwaarde in de praktijk blijken.

Kort stro

Meeting is een ras van Van der Bilt zaden met relatief kort stro. In het onbehandelde object zijn duidelijk septoriavlekken te vinden.

Van zaadfirma Barenbrug zijn Mentor en Bergamo nieuwe rassen in de tarwedemo. Beide rassen doen het goed op gele roest.

Bergamo scoort slechts een 5,5 op meeldauw in de rassenlijst, maar lijkt in onbehandeld over het algemeen goed gezond.

Erg vroeg

Tulip is een nieuwe baktarwe van Wiersum Plantbreeding. Dit ras is erg vroeg in ontwikkeling en het opbrengstpotentieel is volgens Scholtens onduidelijk. Wel lijkt Tulip relatief gezond.

Het vroege ras Kerubino van Limagrain heeft in het demoveld in onbehandeld veel problemen met roest. Het late ras Amalia, ook van Limagrain, is daarentegen vrijwel zonder aantastingen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 6°
  10 %
 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
Meer weer