Bietentelers mogen 8 procent meer leveren

Voor de bietencampagne in 2014 kunnen telers van suikerbieten naast de basisreferentie onder dezelfde voorwaarden 8 procent surplusbieten leveren aan Suiker Unie.

Bietentelers+mogen+8+procent+meer+leveren
© Nieuwe Oogst

Royal Cosun maakte eerder vandaag de toewijzing voor de bietencampagne van 2014 bekend. Bietentelers kunnen hiermee rekening houden bij het bepalen van het uit te zaaien areaal voor volgend jaar.

Het toewijzingspercentage bedraagt per teler 108 procent van de basisreferentie. Gert Sikken, directeur agrarische dienst van Suiker Unie, legt uit dat deze 108 procent aangemerkt kan worden als het quotum voor 2014.

Toekomstige leveringsrechten

Het is volgens Sikken verstandig om de toewijzing vol te leveren. 'De hoeveelheid geleverde quotumbieten telt mee voor de referentieopbouw. Telers die vol leveren delen mee in de toekomstige uitbreiding van de leveringsrechten.'

Boven het quotum rekent Cosun de eerste 7 procent quotumbieten in 2014 af tegen een prijs van 28 euro per ton bij een suikergehalte van 16 procent en een winbaarheid van 87. Resterende surplusbieten worden doorgeschoven of alsnog afgerekend.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  20 %
 • Zondag
  22° / 16°
  90 %
Meer weer