Directeur Fonterra: melkproducten veilig

Directeur Theo Spierings van het Nieuw-Zeelandse zuivelbedrijf Fonterra heeft vandaag in China benadrukt dat de zuivelproducten van twee ondernemingen die Fonterra's onbewerkte melkproducten gebruiken, veilig zijn.

Directeur+Fonterra%3A+melkproducten+veilig
© Fonterra

Eventuele gevaarlijke bacteriën zijn tijdens de bewerking gedood, zei de directeur van de grootste zuivelexporteur ter wereld.

Fonterra maakte zaterdag bekend dat het bacteriën die botulisme kunnen veroorzaken, heeft aangetroffen in een voorraad weiproteïneconcentraat, een ingrediënt van babymelkpoeder en sportdranken. Het spul is bij acht afnemers van het Nieuw-Zeelandse bedrijf terechtgekomen, onder meer in Australië.

Importstop

China legde in verband hiermee de import van babymelkpoeder uit Nieuw-Zeeland en Australië stil. Spierings is naar China gekomen om de bevolking van dat land gerust te stellen en zijn excuses aan te bieden.

Chinezen kopen sinds 2008 massaal in het buitenland geproduceerde babymelkpoeder. In dat jaar werd bekend dat tienduizenden Chinese baby's in het ziekenhuis waren beland, doordat de melk die ze hadden gedronken, met de giftige stof melamine was besmet. Zes baby's overleden aan de gevolgen.

Lege schappen

De grote vraag vanuit China heeft in Nederland tot lege schappen in de supermakt geleid. Veel Chinezen kopen grote hoeveelheden babymelkpoeder en sturen deze naar het buitenland.

ANP

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  3° / -2°
  5 %
 • Maandag
  3° / 1°
  30 %
 • Dinsdag
  5° / 1°
  5 %
Meer weer