Nieuwe kaasfabriek in Nederland

Nederland krijgt er een kaasfabriek bij. De A-ware Food Group gaat deze bouwen, samen met de Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie Fonterra. De bouw start begin 2013 en in 2014 is de fabriek operationeel. De definitieve locatie is nog niet bekend.

Nieuwe+kaasfabriek+in+Nederland
© -

De Nederlandse specialist in het rijpen, versnijden, verpakken, opslaan en transporteren van kaas en andere foodproducten wil een fabriek bouwen met een verwerkingscapaciteit van 60.000 tot 80.000 ton kaas per jaar.

Een eigen kaasfabriek geeft volgens de A-ware Food Group de mogelijkheid om in te spelen op de toenemende vraag van klanten naar kaas. Fonterra krijgt door de samenwerking toegang tot kwalitatief hoogwaardige wei- en melkgrondstoffen.

Melkveehouders werven

Volgens Jan Anker, bestuursvoorzitter van A-Ware Food Group, is de samenwerking tussen Fonterra en A-ware Food Group ook aantrekkelijk voor Nederlandse melkveehouders.

'Net als de melkveehouders kijkt de A-ware Food Group als familiebedrijf vooral naar de lange termijn. Vanuit die basis zetten we nu een volgende stap, waarbij we melkveehouders een samenwerkingsmodel bieden dat recht doet aan hun ondernemerschap', stelt hij.

Gesprek

'In de tweede helft van 2012 wil de A-ware Food Group hierover met melkveehouders in gesprek', geeft Anker aan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -1°
  5 %
 • Maandag
  4° / 2°
  20 %
 • Dinsdag
  5° / 3°
  5 %
Meer weer