Voerprijs legpluimveehouderij daalt licht

De prijs voor leghennenvoer daalt de eerstkomende maanden waarschijnlijk mondjesmaat, om vanaf oktober nog goedkoper te worden. De legmeelprijs voor de periode augustus 2013 tot en met januari 2014 is vastgesteld op 30 euro, exclusief btw.

In de saldoberekening rekent Wageningen UR Livestock Research met een korting van 1,50 euro per 100 kilo op de LEI-prijs. Vanwege de aanhoudend slechte marktsituatie in de leghennensector stelde dat instituut op verzoek van de sector liquiditeitsuitgangspunten op.

Deze kortetermijnprijsverwachtingen komen er als de prijzen langdurig beduidend onder het kostprijsniveau liggen als gevolg van lage opbrengstprijzen voor eieren of hoge voerprijzen.

Saldo negatief

Veel legpluimveehouders hebben daardoor sinds dit voorjaar te maken met een saldo dat enkele euro’s per hen negatief is.

Pluimveehouders met hennen in verrijkte kooien/koloniehuisvesting hebben sinds maart dit jaar te maken met een saldo dat omgerekend naar jaarbasis zo'n 5 euro per hen negatief is.

Scharrelhennen

Voor scharrelhennen duikt het saldo sinds april dit jaar ook ruim onder het nulpunt, weet Wageningen UR Livestock Research.

De voerprijzen piekten afgelopen januari en daalden sindsdien 2 euro per 100 kilo, maar zijn eind juni nog steeds op een hoog niveau. De LEI-prijs exclusief btw voor legmeel fase II kwam in juni uit op 33,70 euro per 100 kilo.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer