Geen hoger beroep Family Farmers

Het college van B&W van de Overijsselse gemeente Twenterand hoeft een beroep van het bedrijf Porc Royal uit Lierop tegen het niet verlenen van een bouwvergunning voor varkensstallen niet in behandeling te nemen. Dat bepaalde Raad van State op 17 juli bepaald.

Geen+hoger+beroep+Family+Farmers
© Marcel Bekken

In december 2008 heeft het college van Twenterand geweigerd aan het bedrijf Family Farmers van Leon Knoops en Robert van Lierop een vrijstelling en bouwvergunning te verlenen voor een vleesvarken in het LOG Fortwijk bij Vroomshoop. In juni 2011 maakte Family Farmers daartegen bezwaar. Dat werd opnieuw ongegrond verklaard.

Niet ontvankelijk

In april 2012 verklaarde de rechtbank het door Family Farmers daartegen ingestelde beroep niet-ontvankelijk. Tegen deze uitspraak stelde Porc Royal, een dochter van Stichting Administrtiekantoor Knoops Beheer, hoger beroep in. In januari 2012 verklaarde de rechtbank Family Farmers failliet.

Porc Royal gaf bij de rechtbank aan in plaats van Family Farmers het geding te willen voortzetten. De rechtbank meent dat Porc Royal echter niet gerechtigd is het beroep voort te zetten en heeft het beroep van Family Farmers niet-ontvankelijk verklaard.

Porc Royal voert aan dat het bedrijf dezelfde bestuurder heeft als Family Farmers. Raad van State stelt echter dat de Algemene wet bestuursrecht bepaalt dat de positie van degene die beroep heeft ingesteld, in beginsel niet door een ander kan worden overgenomen.

Geen rechtsopvolger

Bovendien is Porc Royal geen rechtsopvolger van Family Farmers. Hoewel er banden zijn tussen de bedrijven blijft Family Farmers een te onderscheiden rechtspersoon. De belangen tussen de twee bedrijven lopen ook niet volledig parallel.

De volledige uitspraak is te vinden op de website van de Raad van State.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer