Miljoen voor Nieuwkoopse Plassen

Natuurmonumenten heeft samen met provincie Zuid-Holland een Europese subsidie binnengehaald voor het verbeteren van natuur in de Nieuwkoopse Plassen en De Haeck. In totaal is een miljoen beschikbaar.

De betrokken partijen hebben vorig jaar maatregelen bedacht om de internationaal belangrijke natuur in de plassen te verbeteren. Aanleiding was het behoud van het veenmosrietland.

'Met deze maatregelen kan de natuur verbeteren, terwijl de bedrijvigheid in en om de plassen blijft groeien', meldt Zuid-Holland. In en rond de Nieuwkoopse Plassen zitten veel melkveebedrijven die geen nu NB-vergunning kunnen krijgen vanwege de stringente eisen.

Balans

De provincie vindt dat natuurontwikkeling en economische groei hand in hand gaan. 'Door internationale natuurdoelen robuust te realiseren, kan de natuur tegen een stootje en zal dus niet snel een belemmering zijn voor economische ontwikkeling", zegt gedeputeerde Han Weber.

'Stikstof is daarbij het grootste knelpunt. Daarom is het goed nieuws, dat we voor het vitaal maken van natuur ook Europees geld krijgen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer