Trage+opkomst+gesneden+pootgoed
© Nieuwe Oogst

Trage opkomst gesneden pootgoed

De opkomst van gesneden pootgoed verloopt trager dan de opkomst van ongesneden pootgoed.

Dit blijkt uit een demoproef met het ras Innovator van gewasbeschermingsbedrijf Heyboer op zijn proevenplatform in Biddinghuizen.

'Het lijkt erop dat gesneden knollen minder energie in zich hebben voor een snelle opkomst. Vooral de eerste weken is een duidelijk verschil te zien in de ontwikkeling van het gewas', zegt Steven Dorrestijn, teeltadviseur van Heyboer.

Kleine pootgoedmaten

Ook pootgoedmaten kleiner dan 35 millimeter laten vaak in de praktijk een vertraagde opkomst zien, aldus Dorrestijn. In de demoproef liggen ook objecten die wel en niet behandeld zijn met Moncereen voor de bestrijding van rhizoctonia.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  9° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  8° / 2°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  40 %
Meer weer