Minder+hergroei+na+gebruik+Spotlight
© Nieuwe Oogst

Minder hergroei na gebruik Spotlight

Na loofklappen middenin het groeiseizoen geeft een bespuiting met loofdoodmiddel Spotlight de snelste aanvangswerking en ook de minste hergroei van het aardappelgewas.

Op het proevenplatform bij Biddinghuizen testte gewasbeschermingsfirma Heyboer dit jaar een aantal loofdoodmiddelen door ze toe te passen op een volgroeiend gewas. Gekeken werd onder meer naar de reactie van de middelen na loofklappen.

Het loofklappen gebeurde ongeveer 2 weken geleden. Aan het onbehandelde object is te zien dat de aardappelen middenin het groeiseizoen weer volledig uitlopen. De objecten die 1 keer zijn behandeld met Spotlight en met Finale laten enige hergroei zien.

Nauwelijks groene delen

Het object dat 2 keer binnen enkele dagen is bespoten met Spotlight vertoont nauwelijks nieuwe groene delen. Tijdens een toelichting bij de demo vertelt Hans Ardon van Heyboer dat de aanvangswerking van Spotlight ook sneller is dan bijvoorbeeld Finale en Reglone.

'Spotlight zet het gewas vrijwel direct stil. Ook zijn de stengels na behandeling met dit loofmiddel duidelijk bruiner dan bij de andere middelen', geeft Ardon aan. Groene stengels duidt op meer vitaliteit.

Weer

 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
 • Zondag
  20° / 14°
  50 %
Meer weer