Stikstof-terugwinning op De Marke

De eerste testen voor het inregelen van de nieuwe LGL-stripper op Melkveeproefbedrijf De Marke een feit. Daarmee is de installatie afgerond van een nieuw systeem om ammonium-stikstof uit mest terug te winnen.

Het unieke van deze LGL-stripper is dat de mest en de opnamevloeistof voor de ammoniak niet met elkaar in aanraking komen. Dat meldt Maikel Timmerman van Verantwoorde Veehouderij van Wageningen UR Livestock Research.

De ammoniak gaat via de gasfase over, waardoor er geen verontreinigingen zoals organische stof in de geproduceerde meststof komen.

Gasuitwisseling

Het ontwerp zorgt voor voldoende oppervlak voor de gasuitwisseling tussen de vloeistoffen, terwijl de hoeveelheid energie die hiervoor nodig is tot een minimum blijft beperkt. De LGL-stripper wordt deze zomer op De Marke getest met verschillende mestsoorten.

Het werkingsprincipe ervan is bedacht en getest door Wageningen UR Livestock Research. Samen met Dorset Green Machines werd de bouw gerealiseerd op praktijkformaat voor de terugwinning van de ammoniakale stikstof uit mest en digestaat.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer