Koning+bijgepraat+over+aardbevingschade
© Jan van der Struik

Koning bijgepraat over aardbevingschade

Koning Willem-Alexander is gistermiddag door LTO Noord Groningen-voorzitter Hilbrand Sinnema bijgepraat over de schade die Groninger boeren oplopen door de aardbevingen. 'Hij keek ervan op hoeveel boeren hierbij betrokken zijn.'

Sinnema was als LTO Noord-voorzitter Groningen uitgenodigd om samen met onder andere de fabrieksdirecteuren van Avebe, Suiker Unie en Hooghoudt mee te praten aan de landbouwtafel in de tuin van Havezathe Mensinge in Roden.

Dit gebeurde tijdens de rondgang van koning Willem-Alexander en koningin Máxima door Groningen en Drenthe.

Duizend boeren

'De koning vroeg mij wat mij als LTO Noord-voorzitter bezighoudt de laatste tijd. Ik antwoordde dat ik toch veel werk heb van de aardbevingsschade, dat veel boeren bezorgd zijn.'

'Vergis je niet, het is geen klein gebied', zei ik hem. Het gaat om een gebied waarin zeker duizend boeren ondernemen.'

Doorvragen

Sinnema heeft een heel goed beeld overgehouden aan het gesprek van tien minuten. 'Koning Willem-Alexander is geïnteresseerd in de landbouw. Hij weet er ook het nodige vanaf. Hij vroeg bovendien door. Het is goed gelukt om de aardbevingschade onder de aandacht te brengen.'

Weer

 • Zaterdag
  19° / 8°
  20 %
 • Zondag
  20° / 10°
  40 %
 • Maandag
  17° / 12°
  70 %
Meer weer