Europa vordert landbouwsubsidie terug

De Europese Commissie vordert 230 miljoen euro landbouwsteun terug van een aantal lidstaten. Het gaat om uitgaven door de lidstaten die ten onrechte zijn gedaan. Griekenland en Polen moeten het meeste geld terugbetalen.

De bedragen zijn voor een deel al verrekend met de lidstaten. Het geld moet worden teruggestort in de EU-begroting omdat de EU-regelgeving niet is nageleefd of omdat de landbouwuitgaven niet adequaat zijn gecontroleerd.

Met het besluit worden middelen teruggevorderd van veertien lidstaten: België, Duitsland, Ierland, Griekenland, Spanje, Litouwen, Hongarije, Malta, Polen, Portugal, Slovenië, Slowakije, Tsjechië en het Verenigd Koninkrijk.

Griekenland

Griekenland moet het hoogste bedrag terugstorten: 83,6 miljoen euro vanwege niet-conforme vermindering van de minimumopbrengst voor krenten en rozijnen.

Het land moet ook nog eens 24 miljoen terugbetalen vanwege tekortkomingen in de bedrijfsregisters en de controles ter plaatse voor dierpremies;

Controle

Polen moet 79,9 miljoen euro terugbetalen vanwege tekortkomingen in de controle van de oorspronkelijke aanvraag en in de goedkeuring van het bedrijfsplan voor de maatregel voor semizelfvoorzieningsbedrijven;

Het Verenigd Koninkrijk heeft een rekening van 10,3 miljoen euro vanwege tekortkomingen bij de identificatie van dieren en controles ter plaatse voor de dierpremies.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer