Deutsche+Bank+geeft+iets+toe
© Nieuwe oogst

Deutsche Bank geeft iets toe

Deutsche Bank lijkt wat minder druk te zetten op de boeren van wie de bank afscheid wil nemen. De voorwaarden zijn wat versoepeld, blijkt na een gesprek met LTO Nederland.

LTO heeft een derde gesprek gevoerd met Deutsche Bank Nederland. Daarin heeft de bank nogmaals bevestigd dat zij in redelijkheid en billijkheid problemen met boeren wil oplossen bij kredietverlening.

Eerder werd bekend dat Deutsche Bank afscheid wil nemen van 18.000 klanten. Met deze groep neemt de bank de komende maanden contact op om de overstap naar een andere bank te bespreken.

Leningen

Deutsche Bank heeft naar LTO Nederland aangegeven dat als een agrarisch bedrijf een aantal leningen bij de bank heeft die nog doorlopen, deze niet worden beëindigd. De bank komt dan haar contractuele verplichtingen na.

Als een van de leningen op korte termijn afloopt, terwijl een aantal nog doorloopt en de ondernemer wil nu al zijn gehele financiering overbrengen naar een andere bank, dan gaat de bank in overleg met de ondernemer.

Gekeken wordt dan naar het al dan niet in rekening brengen van boeterente.

Zekerheden

De hoogte van de boeterente is afhankelijk van de situatie van de ondernemer, stelt de bank. Zaken als zekerheden, leningen en de looptijd spelen daarbij een belangrijke rol.

Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, edities LTO Noord

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 3°
  70 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  70 %
Meer weer