Eerste aardappel Potato Europe gepoot

Burgemeester Aucke van der Werff van gemeente Noordoostpolder pootte vanmorgen de eerste aardappelen van het ras Innovator voor het evenement Potato Europe 2013.

Eerste+aardappel+Potato+Europe+gepoot
© Nieuwe Oogst

Deze vakbeurs vindt op 11 en 12 september plaats in Emmeloord. Volgens Anne Mast, eindverantwoordelijke voor Potato Europe, ligt het aantal inschrijvingen voor de beurs op dit moment ruim 50 procent hoger dan bij eerdere edities.

'De hele sector omarmt Potato Europe', concludeert Mast. Hij verwacht 225 tot 250 bedrijven en organisaties uit Nederland en diverse andere landen met een eigen stand op de vakbeurs.

Demonstraties

Potato Europe is volgens hem een mix van vakbeurs, kennisuitwisseling en mechanisatie. Op 30 hectare worden diverse aardappelen geteeld. Het rooien vindt plaats tijdens Potato Europe, waarbij er diverse demonstarties zijn.

Mast verwacht zo'n 15.000 bezoekers uit de hele wereld: Nederland, Europa, China, Rusland en Oekraïne.

Hoogwaardig uitgangsmateriaal

Burgemeester Van der Werff roemde de Noordoostpolder, met 9.000 hectare aan pootgoed, als modernste aardappelgebied ter wereld. 'We willen Europa tonen waar wij goed in zijn: het telen van heel hoogwaardig uitgangsmateriaal.'

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer