Proeven+en+kijken+in+varkensvoerkeuken
© Ruud Ploeg

Proeven en kijken in varkensvoerkeuken

Steeds meer varkenshouders maken zelf het voer voor hun dieren. Er kwamen gisteren zo'n 200 belangstellenden naar de avond van FarmFocus in Dalfsen over voeding. Onder meer om te proeven en kijken in de voerkeuken van Johnny Hogenkamp.

Wekelijks maakt Hogenkamp ruim 200 complete mengsels. In totaal 400.000 liter voor alle diergroepen. 'De trend is dat steeds meer varkenshouders zelf in voer de regie willen hebben', geeft hij aan.

Voerspecialist Wout Mutsaers stond vooral stil bij de voor- en nadelen van brijvoer. Daarnaast liet hij aan de hand van berekeningen zien, met welke kosten varkenshouders rekening moeten houden.

Thema avonden

De opzet van de avonden is dit jaar vernieuwd. Ze beginnen om 19 uur met een demonstratie, vanaf 20 uur gevolgd door een toelichting van het thema door een specialist.

Vanaf 21 uur draait de bedrijvencarrousel en kan in kleine groepen de dialoog worden aangegaan. Speciale aandacht was er gisteren voor gefermenteerde voeders.

De volgende bijeenkomst staat gepland op 7 mei. Dan staat diergezondheid centraal.

Weer

  • Dinsdag
    9° / -2°
    20 %
  • Woensdag
    9° / -2°
    30 %
  • Donderdag
    9° / -2°
    10 %
Meer weer