Vogelgriep in Engeland en Duitsland

Op een van de kalkoenenbedrijven van de grote Britse pluimveevleesverwerker Bernard Matthews is vogelgriep geconstateerd. Welk type staat nog niet vast. Ook in de regio van Osnabrück in Duitsland is vogelgriep gevonden.

Vogelgriep+in+Engeland+en+Duitsland
© -

In Engeland gaat het om een bedrijf van Bernard Matthews in Ubbeston, in het oosten van de graafschap Suffolk. Ubbeston ligt tussen Norwich en Ipswich.

Het zou geen H5- of H7-stam betreffen, maar om een andere soort. H5- en H7-virustypen zijn het meest gevreesd omdat ze zeer besmettelijk zijn. Testen moeten uitwijzen om welk type het hier precies gaat.

De dieren die besmet zijn, worden behandeld met antibiotica. Waarschijnlijk is het niet nodig de dieren te ruimen, zegt Matthews.

H5N1

Bij Bernard Matthews was in 2007 een grote uitbraak van het ook voor mensen potentieel dodelijke H5N1-virus. Er was toen veel kritiek op het bedrijf omdat het zich niet hield aan de hygiënestandaarden.

Duitsland

In de Duitse regio Osnabrück (Niedersachsen,) is bij routinematig onderzoek van twee kalkoenbedrijven laag pathogene vogelgriep ontdekt. Hier gaat het waarschijnlijk wel om het type H7.

Voorzichtig

Omdat de Nederlandse pluimveesector veel contacten heeft met pluimvee- of pluimveeverwerkende bedrijven in de omgeving van Osnabrück en in het oosten van Engeland, roept het PPE iedereen in de sector op extra voorzichtig te zijn.

Dat om te voorkomen dat het virus naar Nederland wordt versleept.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  20 %
 • Zondag
  22° / 16°
  90 %
Meer weer