Rechter: Centrale As mag doorgaan

De werkzaamheden aan De Centrale As kunnen doorgaan. Het verzoek van Stichting It Griene Erfgoed om het werk stil te leggen heeft rechtbank Noord-Nederland gisteren afgewezen.

De stichting en de provincie gingen beide in beroep tegen een eerder besluit van het ministerie over de ontheffing Flora en faunawet. De zaak ging tussen de stichting en het Ministerie van Economische Zaken. Provincie Fryslân was derde belanghebbende.

Leegstaande boerderij

Stichting It Griene Erfgoed vroeg de rechtbank om onder andere de sloop van een leegstaande boerderij bij Nijega tegen te houden. Deze boerderij wordt gesloopt omdat op deze plek het tracé van De Centrale As, de weg tussen Nijega en Dokkum, komt te liggen.

Aangezien er in dit pand rust- en verblijfplaatsen van vleermuizen zijn, is door het ministerie als voorwaarde gesteld dat er een vervangende verblijfplaats wordt gerealiseerd.

Vleermuizenverblijf

Tegenover de boerderij is inmiddels een vleermuizenverblijf gebouwd. De rechtbank heeft daarom besloten dat de sloop van de boerderij door kan gaan.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer