Aflatoxine%3A+RFC+boos+op+voerindustrie
© FrieslandCampina

Aflatoxine: RFC boos op voerindustrie

Topman Cees 't Hart van Royal FrieslandCampina (RFC) liet vanmorgen bij de presentatie van de jaarcijfers weten 'uitermate geïrriteerd' te zijn over de aflatoxineaffaire. 'Dit mag niet voorkomen.'

De zuivelindustrie gaat binnen twee, drie weken een stevig gesprek aan met de voerindustrie. 't Hart wil opheldering. 'Als het blijkt te gaan om gecalculeerde risico's, is dat een verkeerde mindset. Volstrekt onacceptabel.'

De algemeen RFC-directeur is blij dat het Nederlandse systeem van voer- en melkborging werkt en erger heeft voorkomen. Tegelijker stelt hij dat ook tegen die achtergrond 'dit gewoon niet mag gebeuren'.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  10° / 6°
  70 %
 • Donderdag
  8° / 6°
  70 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  50 %
Meer weer