Vleessector wil geen extra eisen etiket

De Nederlandse vleessector vindt niet dat de recente paardenvleesfraude moet leiden tot weer allerlei nieuwe eisen met betrekking tot etikettering.

Vleessector+wil+geen+extra+eisen+etiket
© Nieuwe Oogst

Dat zei voorzitter Jos Goebbels van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) vanmiddag in zijn jaarrede, tijdens een bijeenkomst in Baarn.

In Nederland, maar ook in het buitenland, eisen politici dat de etiketteringsregels worden aangescherpt. De Franse president Hollande wil bijvoorbeeld op elk bewerkt product waar vlees in zit, een herkomststempel.

We schieten door

‘Wij hebben al heel duidelijke etiketteringsregels en er loopt een impact-analyse van de Europese Commissie naar etikettering van vlees', meent Goebbels.

'Als we niet oppassen schieten we daar helemaal in door en zien consumenten door de bomen het bos niet meer.’

Voorverpakte producten

De COV-voorzitter vraagt zich bovendien af waarom informatie alleen moeten worden vermeld op voorverpakte producten.

‘En waarom worden kleinere bedrijven en beschermde producten steeds meer uitgesloten van Europese wet- en regelgeving? Als het belangrijk genoeg is om er wettelijke maatregelen voor te treffen, dan moeten die ook voor álle bedrijven en producten gelden.'

Ontoelaatbaar

Goebbels noemt fraude, als met paardenvlees is gebeurd, evenwel ontoelaatbaar. ‘Wie in de keten daarvoor verantwoordelijk is, moet op de blaren zitten.’

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    17° / 8°
    20 %
  • Donderdag
    14° / 7°
    20 %
  • Vrijdag
    12° / 7°
    70 %
Meer weer