'Verscherpte controle zonnepanelen nodig'

Uneto-VNI vindt dat de overheid de kwaliteit van zonnepanelen scherper zou moeten controleren. De ondernemersorganisatie voor de installatiebranche reageert op de problemen met een deel van de zonnepanelen in Nederland.

De belangstelling voor zonnepanelen is groot. Branchevreemde partijen willen ook graag een graantje meepikken en richten zich voor alles op het aanbieden van een lage prijs. Dat kan ten kosten gaan van de kwaliteit.

Uneto-VNI pleit ervoor dat de overheid zich actiever gaat bezighouden met de controle op de kwaliteit van zonnepanelen en de elektrische systemen die daaraan gekoppeld zijn.

Handhaving onvoldoende

Voorzitter Titia Siertsema van Uneto-VNI: 'Er bestaat geen enkele onduidelijkheid over de technische normen waaraan zonnepanelen moeten voldoen, maar de handhaving is onvoldoende. Daardoor hebben we nu in enkele gevallen te maken met zonnepanelen die niet op de markt hadden mogen komen.'

Volgens Uneto-VNI ligt het voor de hand dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit de controles op zonnepanelen gaat verscherpen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer