Tuinders oneens met plan Bommelerwaard

Inpassingsplan Bommelerwaard moet de basis vormen voor herstructurering. Maar tuinders zetten daar hun vraagtekens bij. Zo verdwijnt in het plan alle niet benutte glasbestemming.

Tuinders+oneens+met+plan+Bommelerwaard
© Nieuwe Oogst (Josien)

Dat bleek gisteravond tijdens een bijeenkomst van Tuinbouwplatform Bommelerwaard. Tuinders en paddenstoelentelers kregen uitleg over het voorontwerp-inpassingsplan.

Bestemming glas

De Bommelerwaard telt volgens Henk Kolbach, voorzitter van Tuinbouwplatfom Bommelerwaard, 1.250 hectare met een glastuinbouwbestemming. In de extensiveringsgebieden moet 350 hectare verdwijnen.

'Van de 900 hectare die overblijft, is 400 hectare daadwerkelijk glas. Via dit voorontwerp verdwijnt er nog eens 500 hectare', rekende Kolbach voor. Daarbij gaat het om glastuinbouwbestemmingen die nog niet zijn bebouwd.

Reageren

Platform Bommelerwaard dient een collectieve reactie in. Maar het platform roept de leden ook op om individueel te reageren. Dat moet voor 21 februari. 'Verwoord nu uw onzekerheid over het plan. In de volgende fase ga je een juridisch traject in.'

? Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Oost/West

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  7° / 4°
  70 %
 • Maandag
  9° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  8° / 5°
  20 %
Meer weer