Start tuinbouwproject beperken emissie

Met al bijna 200 hectare doen glastuinders in de Bommelerwaard en gemeente Neerijnen mee met project 'Optimalisatie Grondgebonden teelt'. Gelders gedeputeerde Jan Jacob van Dijk gaf het officiële startsein.

Start+tuinbouwproject+beperken+emissie
© Nieuwe Oogst (Josien)

Dat gebeurde dinsdag op een druk bezochte ondernemersavond bij kwekerij Darolin in Brakel. Doel van Glastuinbouwpact Bommelerwaard en omstreken was 150 hectare deelname.

'We zitten nu al richting de 200 hectare glas. En ik verwacht nog meer deelnemers', gaf René Corsten, projectcoördinator bij DLV Plant aan.

Betere, schonere teelt

Dit najaar zijn de eerste groepsbijeenkomsten en DLV bezoekt elke deelnemer jaarlijks. De telers gaan 3 jaar werken aan het beperken van de emissie van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen. 'De uitdaging is om tot een betere, schonere teelt te komen', stelt Corsten.

De DLV'er noemde een aantal mogelijke oplossingen om emissie te beperken. Zoals recirculatie van drainwater, een verdere verschuiving van chemische middelen naar biologische bestrijding, optimalisatie van spuittechnieken, een andere watergeefstrategie, technische oplossingen om drainwater te zuiveren.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer