Franse+fritesnotering+beneden+25+euro
© Nieuwe Oogst

Franse fritesnotering beneden 25 euro

De notering voor fritesaardappelen is in Frankrijk afgelopen week gezakt tot onder het niveau van 25 euro per 100 kilo.

De Franse SNM-notering voor Bintje 35 millimeter opwaarts daalde met 0,50 euro tot 23,50 euro per 100 kilo. Niet-Bintje rassen sloten vorige week op 24,80 euro. Dat is gemiddeld 0,20 euro minder dan aan het begin van week 2.

Rond de jaarwisseling kwam de notering nog uit op bijna 29 euro.

De stemming op de markt voor fritesaardappelen staat iets onder druk. Volgens Bureau Aardappelmarktinformatie hebben Belgische en Franse verwerkers in november en december voldoende dekking genomen voor de eerste periode van 2013.

Afwachtende houding

Verwerkers nemen een afwachtende houding aan. Daardoor is er iets meer aanbod dan vraag op dit moment. Het aanbod neemt ook toe, omdat de termijnmarkt voor fritesaardappelen niet wil doorgroeien.

Grote animator voor de Franse markt is in elk geval de vraag vanuit Engeland. Na een kleine dip verwachten Engelse handelaren dat er de rest van het afzetseizoen voldoende vraag naar kwalitatief goede aardappelen is.

Weer

 • Woensdag
  6° / 4°
  10 %
 • Donderdag
  6° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  6° / 3°
  70 %
Meer weer