Gebrek aan middelen voor kleine teelten

Kleine en speciale teelten krijgen in de EU steeds meer te maken met een gebrek aan gewasbeschermingsmiddelen. Dat bedreigt de diversiteit aan kwaliteitsvoeding in Europa.

Gebrek+aan+middelen+voor+kleine+teelten
© Nieuwe Oogst

Daarvoor waarschuwt landbouwkoepel Copa-Cogeca namens tien sectororganisaties uit de voedselketen. Zij roepen de Europese Commissie op om een plan te maken voor het versneld beschikbaar komen van middelen voor kleine teelten.

Het ontbreken van gewasbeschermingsmiddelen voor kleine toepassingen en speciale gewassen wordt een cruciale factor voor toekomstige teelt van deze gewassen in de EU. Het gaat volgens Copa-Cogeca ten koste van het concurrentievermogen van de gehele agrifood-keten.

Niet bemoedigend

Tien sectororganisaties dringen al sinds 2009 aan op maatregelen om de beschikbaarheid van gewasbeschermingsmiddelen voor kleine teelten veilig te stellen. De aanhoudende vertragingen bij de Europese Commissie zijn ‘niet bemoedigend voor de Europese landbouw’, stelt Copa-Cogeca.

De agrovoedselindustrie maant de Europese Commissie daarom aan tot spoed. Ze wijzen erop dat de sector met speciale teelten elk jaar een miljardenomzet boekt.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer