Honderden hectares bieten niet gerooid

Suiker Unie verwacht de bietencampagne rond 14 januari af te ronden. In Vierverlaten waarschijnlijk een dag eerder dan in Dinteloord.

Honderden+hectares+bieten+niet+gerooid
© hendrik begeman

De fabrieken blijven hoge verwerkingscijfers tonen. Enkele dagen werden er in de beide fabrieken samen zelfs meer dan 50.000 ton bieten per etmaal verwerkt.

Er zitten nog steeds een aantal honderden hectares bieten in de grond, waarvan het grootste deel in het noordwesten en Zeeland. Daarvan moet toch de oogst gevreesd worden.

Gehaltedaling

December was een zeer natte maand, waarin de oogstomstandigheden alleen maar verslechterd zijn. Daarnaast kenmerkt december zich door zeer zacht weer.

Temperaturen ver boven normaal leiden onvermijdelijk tot een grotere gehaltedaling dan normaal in de op voorraad liggende bieten. Het suikergehalte van de afgelopen week was 17,2 procent.

Bietenzaad

Rond de jaarwisseling is Suiker Unie volop in bedrijf, want het is de tijd om het bietenzaad te bestellen. Uiterlijk 4 januari moet de bestelling bij Suiker Unie binnen zijn. Bij een latere bestelling wordt 5 euro per eenheid extra in rekening gebracht.

Tot nu toe zien we dat de nieuwe rassen op de rassenlijst een warme belangstelling bij de telers hebben. Ze scoren qua financiële opbrengst hoger dan de bestaande rassen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer