Meer bieten voor quotumprijs in 2013

Leden van Cosun kunnen volgend jaar 5 procent surplusbieten leveren voor de quotumbietenprijs. De 5 procent surplusbieten wordt verrekend tegen de dan geldende prijzen voor quotumsuiker.

Meer+bieten+voor+quotumprijs+in+2013
© Nieuwe Oogst

Daar bovenop blijft de regeling in 2013 gehandhaafd dat de telers naast hun quotum en de genoemde 5 procent in elk geval ook nog 10 procent surplusbieten kunnen aanvoeren.

De levering van extra quotumbieten geldt in principe voor één jaar.

Afzetmogelijkheden

Dat vertelde Pieter Brooijmans van Suiker Unie gisteravond tijdens een telersvergadering in Zeewolde. 'Als we onze afzetmogelijkheden volgend jaar goed benutten, hebben we ruimte voor meer suikerbieten.'

Vanwege het signaal van Suiker Unie verwacht Brooijmans dat bietentelers iets meer suikerbieten inzaaien. Op basis van de vroegbestellingen en de eerste reguliere bestellingen van zaad gaat hij uit van een areaal van ongeveer 75.000 hectare.

Lichte areaalstijging

Dat is een lichte areaalstijging ten opzichte van afgelopen jaar. Brooijmans gaat ervan uit dat alle surplusbieten van oogst 2012 worden verrekend zoals afgesproken.

Voor deze te veel geproduceerde bieten geldt een basisprijs van 27 euro per ton uitgaande van een winbaarheid van 87 en 16 procent suiker.

Suiker Unie

Voor 2013 stelde Suiker Unie eerder al een basisprijs vast van 28 euro per ton suikerbieten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  12° / 9°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer