Veehouder+moet+ruimte+verd%C3%ADenen
© Twan Wiermans

Veehouder moet ruimte verdíenen

Voor alle veehouderijen in Brabant wordt het uitgangspunt dat ontwikkelruimte verdiend moet worden. Dat stellen Gedeputeerde Staten in het rapport ‘Sturingsmogelijkheden omvang veestapel’.

Alleen ontwikkelingen die bijdragen aan de transitie naar een zorgvuldige veehouderij in 2020 worden toegestaan. De ontwikkelingsruimte is gebonden aan voorwaarden. Elke ontwikkeling wordt gekoppeld aan sturende criteria en zal aan de transitie bij moeten dragen.

Het onderzoek vormt volgens GS 'een belangrijke bouwsteen' in de discussie over de toekomst van de veehouderij in Noord-Brabant. Het onderzoek is uitgevoerd omdat er zorgen zijn over een mogelijke verdere concentratie van de veehouderij in Noord-Brabant.

Ontwikkeling in kaart

De resultaten van het vervolgonderzoek van Arcadis zijn samengevoegd met het in mei 2012 gepubliceerde Arcadis-rapport 'Regionaal de hand aan de kraan'. De onderzoeken brengen de ontwikkeling van de veestapel in heel Noord-Brabant en specifiek in de Peel in kaart.

De rapporten gaan met name dieper in op een mogelijk in te voeren provinciaal stelsel van dierrechten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  13° / 13°
  90 %
 • Maandag
  13° / 8°
  20 %
 • Dinsdag
  13° / 7°
  40 %
Meer weer