Steenwijkerland+top+grote+melkveestallen
© Berrie Klein Swormink

Steenwijkerland top grote melkveestallen

De grootste groei van grote melkveebedrijven heeft zich tussen 2010 en 2011 het meest voorgedaan in Steenwijkerland. Daar kwamen in die periode 6 melkveebedrijven bij.

Ook de provincie Brabant blijkt een geliefde regio voor melkveehouders die zich met grote bedrijven willen vestigen: 2 van de 5 plaatsen in de top 5, die is samengesteld door Boerenbusiness.nl, liggen in deze provincie.

Plaats 2 en 3 zijn voor de gemeenten Asten en Doetinchem met een toename van respectievelijk 3 en 2 grote melkveebedrijven tussen 2010 en 2011. De 4e plaats is voor de gemeente Dantumadiel, ook hier was er een toename te zien van 2 grote bedrijven. Oss liet eveneens een toename van 2 grote bedrijven zien.

Afname

Onderaan www.boerenbusiness.nl/nieuws/algemeen/item/10798928/Waar-groeien-de-grote-melkveehouders-het-hardst-de lijst staan de gemeenten Weststellingwerf en Opsterland met een afname 2 grote melkveebedrijven.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  10° / 6°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer