LTO: 'Bijl in ganzenakkoord'

De met faunazaken belaste gedeputeerden dreigen volgens LTO in Interprovinciaal Overleg-verband de bijl te zetten in het G7-akkoord.

LTO%3A+%27Bijl+in+ganzenakkoord%27
© Ida Hylkema

LTO had deze week op verschillende plaatsen overleg over de ganzenproblematiek. Het ziet er volgens de organisatie nu naar uit dat de provincies in meerderheid de jaarlijkse tegemoetkomingen voor ganzenschade aan een maximum gaan verbinden.

'We hebben zowel binnen de G7 als daarbuiten altijd aangegeven dat dit voor ons onacceptabel is', zegt LTO Noord-voorzitter Siem-Jan Schenk. 'Het kan niet zo zijn dat onze leden voor de ganzenschade opdraaien, terwijl de wet hen niet toestaat om hun eigen producten te beschermen.'

Indringend gesprek

Schenk stelt dat er tot nu toe een open eind in de schaderegeling is, die door toenemende ganzendruk jaarlijks groeit. De G7-partners spraken eerder af dat de maatschappelijke schade door ganzen niet op het bordje van de boer terecht mag komen.

'Nu hiervoor in IPO geen draagvlak lijkt te zijn, is de tijd voor een indringend gesprek aangebroken', stelt Schenk.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  22° / 12°
  50 %
 • Zondag
  20° / 11°
  60 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
Meer weer