KNMI: zonnige en droge herfst

De herfst was zonnig, droog en de temperatuur was aan de normale kant. Dat blijkt uit het overzicht van het KNMI over september, oktober en november.


De gemiddelde temperatuur was met 10,5 graden vrijwel gelijk aan het langjarig gemiddelde. De zon scheen ongeveer 350 uur en dat was iets meer dan normaal.

Vooral in september scheen de zon regelmatig. Zondag 9 september was zelfs een warme dag: op veel plaatsen was het 25 graden. In het oosten en zuiden liep de thermometer zelfs op tot 30 graden of meer.

Laagste temperatuur

Half oktober was het ook nog een paar dagen warm. Op 28 oktober werd de laagste temperatuur van deze herfst gemeten: het weerstation in Twente noteerde -6,4 graden.

De meeste regen viel in het noordwesten; in het zuidoosten was de neerslag minder. Gemiddeld viel er ongeveer 215 millimeter regen tegen 243 normaal. In Wijk aan Zee viel de meeste regen, in Ell (Limburg) regende het het minst.

Onstuimige dagen

Onstuimige dagen kwamen in deze herfst bijna niet voor. Alleen op 24 september, 5 oktober en 25 november stormde het aan zee.

ANP

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer