Wierde & Dijk duikt met boer in riet

Agrarische Natuurvereniging Wierde & Dijk gaat in 2013 en 2014 samen met Waterschap Noorderzijlvest en PPO keukentafelgesprekken voeren met boeren over rietslotenbeheer.

Dat maakte Wierde & Dijk gistermiddag bekend op haar symposium 'Een pluim voor riet' in Oosterwijtwerd. Wierde & Dijk houdt zich sinds 2003 bezig met rietsloten.

Ze zette hiervoor project 'Kaantjes & Raandjes' op. In dit project experimenteren zo'n veertig boeren met natuurvriendelijk slootonderhoud. Het gaat om 60 kilometer sloten met oud riet.

Maatwerk

Samen met het waterschap zet Wierde & Dijk nu praktijkwerken op om het draagvlak van rietslotenbeheer onder boeren te vergroten.

'Met kleine groepjes delen we de kennis die we nu hebben opgedaan. We pakken de kaarten erbij. Dat is maatwerk, want elke boer is anders, elk bedrijf is anders en elke sloot is anders', zegt Trudy van Wijk van Wierde & Dijk.

Dogma

De agrarische natuurvereniging wil niet toe naar een dogma, benadrukt ze met klem. 'Daar waar het mag, is het mogelijk om riet te laten staan als winst voor de natuur, landschap en omgeving.'

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    25° / 13°
    70 %
  • Vrijdag
    14° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    18° / 8°
    20 %
Meer weer