Tarieven voor boeren in Rijnland stijgen

Boeren in het werkgebied van het Hoogheemraadschap van Rijnland betalen in 2013 72 euro per hectare belasting. Dat is een stijging van 3,25 euro ten opzichte van dit jaar.

Dat meldt het hoogheemraadschap dat vandaag de tarieven heeft vastgesteld. Het tarief voor gebouwd stijgt in 2013 van 0,0155 naar 0,0175 procent van de WOZ-waarde. Boven op de belasting komt 52,38 euro per vervuilingseenheid. Het aantal eenheden is afhankelijk van de hoeveelheid geloosd water. Dit jaar ligt het tarief op 53 euro.

Rijnland heeft de stijging 'zo veel mogelijk beperkt', meldt het waterschap in een persbericht. Ook zijn financiciële reserves ingezet.

Taken

Verder wijst Rijnland op het groeiend aantal taken dat het rijk aan het waterschap overdraagt. 'Zoals het voor de helft meebetalen aan het Hoogwaterbeschermingsprogramma van het rijk en het muskusrattenbeheer.'

Komend jaar gaat het hoogheemraadschap onder meer de kust in Katwijk versterken. Op de afvalwaterzuiveringsinstallaties worden verschillende innovatieve technieken toegepast. Boezem- en polderkaden worden versterkt en er volgt een omvangrijk baggerprogramma.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer