Minder aardappelen in Frankrijk

De totale hoofdoogst van fritesaardappelen komt in Frankrijk niet uit boven 4,54 miljoen ton, meldt marktbureau Agreste. Dat is ruim 1 miljoen ton minder dan in oogstjaar 2011.

De lagere aardappeloogst heeft alles te maken met een matig groeiseizoen en een moeizame oogstperiode.

De totale aardappeloogst, dat is inclusief poot- en zetmeelaardappelen, komt volgens de prognose van Agreste uit op 6,4 miljoen ton tegen 7,4 miljoen ton vorig jaar.

Fritesaardappelen

Vooral in het gebied Nord-Pas de Calais (Noord-West Frankrijk) verloopt de oogst van de laatste fritesaardappelen uiterst moeizaam, is te lezen op Aardappel.info. De verwachting is dat daar niet alle aardappelen worden gerooid.

De oogst van fritesaardappelen is 18 procent minder dan in 2011. Het is de laagste oogst sinds 2006, toen kwam de totale opbrengst voor de fritesindustrie in Frankrijk uiteindelijk uit op 4,46 miljoen ton.

Mark

Door het aanbod van niet bewaarbare aardappelen staat de marktprijs van aardappelen in Frankrijk nu wel onder druk. Fritesgeschikte bintjes noteerden vorige week 23 euro per 100 kilo. Dat is 2 euro goedkoper dan begin november.

De verwachting is dat de prijsdaling maar van korte duur is.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer