Eerbetoon+prinselijk+paar+topstieren+%28video%29
© CRV

Eerbetoon prinselijk paar topstieren (video)

Trots hield prins Willem-Alexander de replica van Backup omhoog, 's werelds vruchtbaarste stier die meer dan 650.000 keer heeft 'geproduceerd'.

Kort daarvoor was de stier, winnaar van het 'gouden rietje', door Willem-Alexander, Máxima en minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel) geëerd voor zijn bijzondere prestaties.

Willem-Alexander wist het wat onrustige beest te kalmeren door hem een eredekentje op de rug te leggen. De prins stond er op het ook zelf te doen. 'Het komt goed', vertrouwde hij het beest toe.

CRV

De hommage aan de topstieren bij het Nederlandse bedrijf CRV Lagao, waar ook stier Napolitano werd gehuldigd voor recordverkopen van zaad, vormde het hoogtepunt van het ochtendprogramma op de tweede dag van het officieel bezoek aan Brazilië.

Willem-Alexander, net als alle anderen aanwezigen in beschermende witte jas en met plastic zakken over zijn schoenen, zei trots te zijn op de coöperatie, die zich met veel succes richt op rundveeverbetering.

Meer vlees of melk

Koeien die meer vlees of melk produceren, minder voedsel nodig hebben en beter bestand zijn tegen ziekten kunnen helpen de groeiende wereldbevolking te voeden. 'Belangrijk werk', vond de prins.

ANP

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 3°
  70 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  70 %
Meer weer