Ubachs wint CRV-Duurzaamheidstrofee

Familie Ubachs uit Epen heeft de derde CRV-Duurzaamheidstrofee gewonnen. De jury roemt het bedrijf van Ger, Maria en Erik Ubachs als sectorpromotie in optima forma.

Ubachs+wint+CRV%2DDuurzaamheidstrofee
© Pieter Stokkermans

Juryvoorzitter Wichtert Koopman lichtte de keuze in de Brabanthallen toe: 'Wie beweert dat koeien met zeer hoge melkproducties snel opgebrand zijn, is bij deze melkveehouders aan het verkeerde adres. Maar liefst 14 honderdtonners en 4 tientonners konden tot nu toe worden gehuldigd.'

De jury stelde tijdens het bedrijfsbezoek vast dat de koeien alle aandacht krijgen, onder meer via het voermanagement en het koecomfort. 'Maar deze melkveehouders hebben ook veel oog voor hun omgeving', gaf Koopman aan.

Spelenderwijs

'Ze onderhouden heggen, bieden onderdak aan een dassenburcht en exploiteren een minicamping. Kinderen krijgen zo spelenderwijs veel mee van het reilen en zeilen op de boerderij', somde de juryvoorzitter op.

Familie Ubachs ontving een cheque van € 5000. De overige genomineerden werden beloond met een prijs van € 1500. Dat zijn familie Pauwelyn uit het West-Vlaamse Poelkapelle, familie Lemm uit Zevenaar en maatschap Weeda-Post uit Zeijerveld.

• Klik voor de complete jurytoelichting op bijgesloten pdf

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer