Lage btw voor rundvee-infoproducten

Stamboek- en informatieproducten vallen in Nederland definitief onder het lage btw-tarief van 6%, is eind februari beslist. CRV-klanten krijgen de te veel berekende btw met terugwerkende kracht terug.

Lage+btw+voor+rundvee%2Dinfoproducten
© CRV

Stamboek- en informatieproducten vielen historisch gezien altijd onder het lage btw-tarief van 6%. In 2008 stelde de belastingdienst dat dit onterecht zou zijn en kondigde een naheffing aan.

Uit voorzorg en onder protest bracht CRV daarom in 2008 het online managementpakket VeeManager onder het hoge btw-tarief van 19% en later, in april 2011, ook het merendeel van de andere stamboek- en informatieproducten.

In februari kwamen CRV en de belastingdienst overeen dat toch de 6 procent geldt. CRV zal in de komende maanden de klanten informeren en de te veel berekende btw aan hen crediteren.

Meer ledenvoordeel

Bijkomend voordeel van de overeenstemming over de btw-tarieven is dat het financiële resultaat van CRV over het vorige boekjaar hoger uitvalt. Hierdoor stijgt het totale bedrag aan ledenvoordeel dat CRV in april gaat uitkeren van € 2,5 naar € 3 miljoen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer